راه هاي پيشگيري از ديابت


 






 
ديابت يکي از انواع بيماري هاي رايج و رو به رشد دنياي مدرن امروزي است که بيشتر ناشي از تغيير سبک زندگي و نوع تغذيه ي افراد است. هم اکنون تعداد قابل توجهي از افراد مبتلا به ديابت هستند و تعداد بي شماري نيز در زمره ي افراد پيش ديابتي قرار مي گيرند. اين گروه از جمله افرادي هستند که سطح قند خون آنها به گونه يي است که در ده سال آينده، ابتلا به ديابت آنها را مسلم و قطعي مي کند و بدتر از آن اينکه اغلب اين افراد از خطري که آنها را تهديد مي کند اطلاع ندارند و افرادي هم که از اين موضوع مطلع هستند هيچ تلاشي براي دوري از اين تهديد نمي کنند. راهکارهاي زير مي تواند در پيشگيري از اين بيماري مزمن و دردسرساز مؤثر و مفيد واقع شود.

(1)چاشني هاي مفيد را فراموش نکنيد
 

دارچين در کاهش قند خون نقش اساسي دارد. ترکيبات موجود در اين چاشني معطر باعث تحريک رسپتورهاي انسولين مي شود و کلسترول و تري گليسيريد خون را کاهش مي دهد.

(2)زندگي اجتماعي و عدم انزوا طلبي
 

زناني که به تنهايي زندگي مي کنند بيشتر در معرض ابتلا به ديابت خواهند بود. انزوا طلبي منجر به بروز عادت هاي غلطي مي شود که براي سلامتي مضر خواهد بود. گرايش به سيگار و الکل از جمله عوارض اين تنهايي ناخواسته يا خواسته است.

(3)کاهش وزن
 

شايد باور نکنيد، ولي اين اساسي ترين اقدامي است که مي توان به جرات گفت احتمال ابتلا به ديابت را تا هفتاد درصد کاهش خواهد داد. البته فراموش نکنيد که اين اقدام نياز به برنامه ريزي کاملاً حساب شده و محتاطانه دارد. مهمترين نکته در برداشتن اين گام، رعايت اعتدال است. متاسفانه زماني که صحبت از کاهش وزن و رژيم غذايي مي شود اصلاً احساس خوشايندي سراغ آدم ها نمي آيد و اين تنها به خاطر تصويري است که از اين اقدام دارند. شايد گمان کنند که نوبت آن است که خود را در برهوت و قحطسالي اسير کنند. در حالي که اين اصلا درست نيست. بهترين و مؤثرترين روش، رعايت رژيم غذايي صحيح و ورزش مرتب است. بهتر است از همين امروز اقدام کنيد. مشورت با يک متخصص رژيم غذايي و تغذيه مي تواند کمک مؤثري در اين زمينه باشد.

(4)استرس را از وجود خود بزداييد
 

يکي از بدترين رهاوردهاي اين دنياي مدرن و به ظاهر مرفه، افزايش استرس و اضطراب در زندگي روزمره ي افراد است. امروزه استرس جزو جدايي ناپذير زندگي و بزرگترين دشمن سلامتي شناخته شده است. استرس مزمن قند خون را افزايش مي دهد. ضربان قلب را سريع کرده و تنفس را با شتاب همراه مي کند و به تعاقب اين وضعيت قند خون هم بالا مي رود. با تمام اين توصيفات، بد نيست که ساعاتي در روز را هم خالي از اين دشمن خفته زندگي کنيد. به فکر خود و آرامش خود باشيد. آرامش نيز در قناعت و ساده زيستي و از همه مهمتر در ياد خداي مهربان نهفته است.

(5)استفاده از سرکه در سالاد يا هر نوع پيش غذا
 

مطالعات نشان مي دهد که مصرف دو قاشق غذاخوري سرکه قبل از صرف يک وعده غذايي سنگين و پرکربوهيدارت مي تواند در کنترل قندخون موثر باشد، زيرا اسيد استيک موجود در سرکه باعث غيرفعال شدن آنزيم هاي مؤثر در تجزيه ي نشاسته و قند مي شود و به عبارتي هضم کربوهيدارات را کند مي کند. اين روند عملکردي درست مشابه داروهاي ديابت است.

(6)کليد ماشين را گم کنيد!
 

بله درست خوانديد. محض رضاي خدا هم که شده کمي از اين عادت دست برداريد. کمي زودتر از خواب بيدار شويد تا مجبور نشويد به پدال گاز ماشين فشار آوريد. حتي مي توانيد با يک پياده روي لذت بخش نه تنها سلامتي طولاني مدت خود را رقم بزنيد، بلکه کمک مؤثري به محيط زيست، ترافيک شهري و ... بکنيد. اينها کارهاي کوچکي نيستند. تمرين بدني مؤثر و (35)دقيقه در روز احتمال ابتلا به ديابت را تا هشتاد درصد کاهش مي دهد.

(7)فست فودها
 

فست فودها دشمن بلامانع سلامتي شما هستند. امروزه اين نوع مواد غذايي به خاطر سهولت دستيابي و نوع طعم و مزه يي که دارند بسيار در بين مردم محبوبيت يافته اند. افرادي که بيش از دو مرتبه در هفته از فست فودها تغذيه مي کنند. درمعرض اضافه وزن خواهند بود و احتمال مقاومت به انسولين در آنها افزايش مي يابد. اين دسته از مواد غذايي، سرشار از چربي هاي ترانس دار و کربوهيدارت هاي تصفيه شده هستند که مي توانند احتمال ابتلا به ديابت را دو چندان کنند.

(8)خواب و استراحت کافي
 

هشت ساعت استراحت بدون وقفه در شب لازم است تا سلامتي شما را از همه لحاظ تضمين کند. عدم استراحت کافي يا برعکس زياده روي در اين امر عملکرد هورمون هاي کنترل قند خون را تحت تاثير قرار مي دهد.

(9)انجام آزمايش خون
 

يک آزمايش ساده ي خون مي تواند شما را از کيفيت سلامتي خود آگاه کند. اين کار مي توان در اقدام به موقع براي هر نوع پيشگيري مؤثر باشد.قند خون صد تا (125)ميلي گرم در ميلي ليتر به معناي احتمال بروز ديابت در آينده يي نزديک است.
منبع:هفت روز زندگي شماره 92